Ons verhaal

In 1976 verrijst in Duiven het Cultureel Centrum Onderling Genoegen (C.C.O.G.) ten gevolge van het afbranden van het schuttersgebouw van schutterij Onderling Genoegen. Met de gemeente Duiven wordt vastgelegd dat de woorden Onderling Genoegen blijvend wordt opgenomen in de naam van dit nieuwe gebouw. Het C.C.O.G. dient tot en met 2015 als cultureel hart van Duiven en bood ruimte in diverse zalen aan een grote verscheidenheid van verenigingen-stichtingen en clubs. Na jaren van onrustige periodes en wisselende management van de stichting, slaat het C.C.O.G in het jaar 2000 een nieuwe weg in. Door de jaren heen groeit het culturele centrum uit tot spin-in-het-web van veel culturele en maatschappelijke activiteiten in Duiven. Ook vinden commerciële activiteiten hun weg naar de zalen van het C.C.O.G.

In 2006 wordt in het Duivense Horsterpark een prestigieus project gelanceerd. In één weekend wordt een nieuwe horeca-paviljoen, een kinderboerderij én een beheerderswoning gebouwd. Het Horsterpark is een sociale werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder het motto van niet denken maar doen werken er ongeveer 40 cliënten op de Kinderboerderij, bij het Theepaviljoen maar ook in de Ogtent. Alle bedrijven vormen een echte werkplek, geen zorgplek, waar cliënten hun steentje bijdragen aan het dagelijks reilen en zeilen. Van dierenverzorging tot parkonderhoud, van appeltaart bakken tot gasten bedienen en van theaterzalen opbouwen tot keukenwerkzaamheden: het kan en bij ons hoor je erbij!

In 2015 wordt het boek van het C.C.O.G. gesloten en verhuist het gedateerde culturele centrum naar een nieuwe locatie. Aan het Remigiusplein verrijst het C.C.O.G. onder een nieuwe naam: De Ogtent.

Stichting SHO De Ogtent Horsterpark

Een sociaal bedrijf dat grotendeels zijn eigen broek op houdt! Met deze visie is onze stichting al meer dan 15 jaar succesvol in de regio Duiven en De Liemers. U vindt ons op meerdere locaties in Duiven:

Ga naar de inhoud