Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pianoconcert Max Philip Klüser

30-07-2021, 20:00 - 22:00

Gratis toegang! (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

Reserveren verplicht – aantal personen doorgeven, a.u.b. mail naar: info@deogtent.nl

Pianoconcert student Hochschule Kleve:

Programma Max Philip Klüser

  1. A. Mozart Sonate B-Dur, KV 570

Allegro

 Adagio

 Allegretto

 

  1. Debussy Images, Livre I

Reflets dans l’eau”

“Hommage à Rameau”

 “Mouvement”

 

  1. Rachmaninov Etudes-tableaux Op. 33

 

Max Philip Klüser werd geboren in 1994 in Siegen, Duitsland, en begon op 6-jarige leeftijd met trompet. Op 12-jarige leeftijd nam hij ook bijkomend pianolessen.

In 2007 werd hij opgenomen in de jong talentafdeling “Schumann Junior” van de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf voor trompet en piano. Tijdens zijn schooltijd was hij lid van het Landesjungendorchester NRW, waarmee hij meerdere tournees doorheen heel Europa ondernam.

Ondertussen ligt zijn focus op de piano, wat hij tot 2016 studeerde aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf in de klas van Prof. Boguslaw Jan Strobel. Vanaf april 2016 vervolgde hij zijn bachelor studies bij Prof. Gilead Mishory aan de Musikhochschule Freiburg, waar hij in 2018 zijn bachelor behaalde. Momenteel volgt hij de master solo opleiding aan het Salzburger Mozarteum in de gerenommeerde pianoklas van Prof. Jacques Rouvier, waarbij hij ondersteund wordt met een beurs voor buitenlandse studies van de Studienstiftung des deutschen Volkes.

Belangrijke muzikale impulsen mocht hij ontvangen tijdens masterclasses bij o.a. Bernd Goetzke (Hannover) tijdens het Pianofestival junger Meister 2017 en bij Bernd Glemser (Würzburg) tijdens de internationale academie voor solisten in 2017 en bij Till Fellner (Wien/Zürich).

Max Philip Klüser won de voorbije jaren meerdere prijzen en studiebeurzen. In 2015 behaalde hij de 1ste prijs bij de van Bremen Klavierwettbewerb  in Dortmund en was in april 2016 finalist van het Richard Strauss pianoconcours in München. Reeds bij Jugend Musiziert won hij op jonge leeftijd verschillende prijzen, zoals de 1ste  Bundespreis in 2013 alsook de speciale prijs van de  Hindemith Foundation en de Deutsche Bundesapothekerkammer.

Hij was te horen als solist in Beethovens 5de pianoconcerto met het Sinfonisch Orkest Ravensburg en trad op in de 1800 Art&Concert Hall (Oostenrijk), in Salzburger Solitär, het Victoria Theater Madrid en in de Robert-Schumann-Saal Düsseldorf. In juli 2019 was hij als pianist uitgenodigd voor het Allegra Festival&Academy in Bulgarije.

Sinds 2014 werkt Philip intensief samen met zangers, begeleidde nog tijdens zijn studies in Düsseldorf verschillende zangklassen en vormt een vast duo met sopraan Xenia von Randow.

In 2015 en 2016 was hij als pianist bij het Spaanse kamermuziekfestival La Ribera suena a Clásico (Valladolid) geëngageerd, waar hij samen met violisten Prof. Andreas Krecher (Düsseldorf), Niklas Schwarz (solo altist Essener Philharmoniker) en Nikolaus Trieb (solo cellist Düsseldorfer Symphoniker) concerteerde. Dit engagement voor kamermuziek uitte zich afgelopen jaar in het mede-oprichten van het Ábo Pianokwartet en het Klangkollektiv Düsseldorf.

Een verdere passie is het dirigeren, waarmee hij zich sinds kort intensief bezig houdt. Een eerste ervaring was het dirigeren van een opvoering van Mozarts  „Die Entführung aus dem Serail“ tijdens de  Schlossfestspielen in Zwingenberg.

Gegevens

Datum:
30-07-2021
Tijd:
20:00 - 22:00