Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing – Gehandicaptensport

19 februari, 20:00 - 22:00

Aanvang 20.00 uur – Entree 7,50

Intro
Peter Karreman is zeker één van de meest enthousiaste, passievolle, gedreven en bovenal onbezoldigde bondscoaches in het zitvolleybal van het laatste decennium.
In 7 jaar tijd heeft hij het zitvolleybal in Rwanda opgezet en wist hij zich met de nationale selecties te kwalificeren voor de Paralympische Spelen. In 2012 met de heren van Rwanda en vervolgens in 2016 met de dames van Rwanda.
Door zijn dagelijkse werk als Projectmanager ICT, weet hij als geen ander de link te leggen tussen topsport en management. Een gezond en interessant spanningsveld, waarin van elkaar geleerd kan worden.
Begin 2017 heeft hij zijn ervaringen van de afgelopen jaren aan het papier toevertrouwd en verscheen zijn boek `Onbeperkt, de wereld aan mijn voeten´.

Presentatie
Zijn presentatie begeeft zich op de dunne scheidslijn en het spanningsveld van topsport en management. Peter’s presentatie verhaalt over meer dan sport. Het is het verhaal van (over)winnen in de ruimste zin van het woord. Doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en oplossingsgericht denken en handelen. Maar vooral wat deelname teweeg brengt bij de spelers zelf.

Biografie
Opgeleid aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Arnhem zit het coachen en zijn passie voor het volleybal bij Peter al vroeg in het bloed.
Pas in 2005 komt Peter, geheel onverwachts, in aanraking met de aangepaste vorm van volleybal, namelijk volleybal voor mensen met een fysieke beperking. Vanaf dat moment heeft deze sport Peter in het hart geraakt en neemt zijn carrière een andere wending.
Na 4 jaar bondscoach te zijn geweest voor de Nederlandse heren, raakt hij betrokken bij de Europese en Wereldbond voor het zitvolleybal. Hij wordt ingezet als instructeur voor diverse promotie- en coachingstrajecten in o.a. Kenia, Rwanda en recentelijk nog in Zimbabwe.
In 2010 wordt Peter gevraagd door Rwanda en maakt hij de sprong in het diepe. Een avontuur, waarbij de resultaten als voorbeeld voor geheel Afrika dienen.
Het reguliere volleybal heeft Peter (uiteraard) nooit losgelaten. In Nederland is Peter nog altijd actief gebleven als trainer/coach van teams op 3e of 2e divisie niveau. En ook hier zijn een aantal fraaie resultaten geboekt, zoals 2 promoties op rij met de heren van Rebelle te Dieren (2e divisie) en in seizoen 2016/2017 het overtuigende kampioenschap naar de 2e divisie met de dames van Pegasus Nijmegen.
Naast deze sportactiviteiten en het vrijwilligerswerk in Afrika, heeft Peter een fulltime baan als Projectmanager ICT. In dienst van Sogeti Nederland BV is hij gedetacheerd bij meerdere grote bedrijven in het land.
In 2011 heeft Peter een stichting opgericht om coaches in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Met de donaties aan foundation “I Support A Coach” zijn al een aantal cursussen financieel ondersteund en zijn al veel nieuwe en gebruikte sportmaterialen naar Afrika verscheept.
Begin 2017 verschijnt zijn boek “Onbeperkt”, waarin al zijn ervaringen van de afgelopen jaren staan beschreven. Alle mooie momenten, de tegenvallers, het verlies en de winst, maar vooral over wat het betekent voor de spelers en speelsters van Rwanda. Voor hen was elke ervaring nieuw en leverde een verhaal op voor thuis.

Indien u meer achtergrondinformatie wilt over zijn activiteiten, lees dan in ieder geval zijn boek “Onbeperkt”.
En kijk de YouTube link https://www.youtube.com/watch?v=0d6BA4vbNz4

 

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
20:00 - 22:00