Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: Bettina Drion

25-04-2018, 19:30 - 21:30

Betinna Drion bij Kunstwerk! Luister naar haar lezing

Ter gelegenheid van 4 en 5 mei Organiseert Kunstwerk! op woensdag 25 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur een lezing die wordt gegeven door Bettina Drion.

Betinna Drion (1968) schrijft romans, non-fictie en korte verhalen. In april 2015 verscheen haar nieuwste roman De engel en de adelaar, die zij samen met Hans van den Pol schreef. Het is een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen. Andere boeken die zij heeft geschreven zijn: Scherven (2013, Porselein (2011) en Een doodgewone week (2008).

Betinna is met haar roman uit haar comfortzone gekropen: Drion, kleindochter van een geëxecuteerde NSB’er, heeft zich verdiept in de gevoelens van een joodse vrouw die als baby is ondergedoken. De onderduikmoeder werd verraden, maar zelf overleefde zij het en haar beide ouders die het land uit waren gevlucht eveneens, maar de gevolgen van de gebeurtenissen in de oorlog waren schrijnend. Hoewel de personages in De engel en de adelaar fictief zijn, is het verhaal gebaseerd op de geschiedenis die zich heeft afgespeeld in Bettina Drions woning aan de Zaan, waar de baby ondergedoken heeft gezeten.

Tijdens de lezing gaat de auteur in op keuzes over goed en fout en de gevolgen ervan voor de nabestaanden. Zij trekt een parallel tussen het zwijgen van de Joodse eerste generatieslachtoffers en die van de foute kant. Ook licht zij een tipje van de sluier op over de achtergronden van haar roman, het grensvlak tussen fictie en non-fictie, haar schrijfproces en researchwerk. Na afloop is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met de auteur en het laten signeren van boeken.

Woensdag 25 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers in de Ogtent (in de filmzaal bij Bert), Remigiusplein 9 Duiven
Kaarten à 5,00 euro zijn verkrijgbaar bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers Duiven, Westervoort, Zevenaar, De Ogtent en Bruna Duiven.

Gegevens

Datum:
25-04-2018
Tijd:
19:30 - 21:30