Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Johnny Cash Tribute

20-05-2022, 19:00 - 23:30

Vrijdagavond 20 Mei 2022 staat in het teken van de muziek en het leven van Johnny Cash.

Om 19.00 uur draait de film Walk the Line bij Filmhuis Bij Bert – Entree € 4,-
Om 21.00 uur begint het concert van de Johnny CashTributeband BOYS NAMED SUE – Entree € 10,-
Combiticket € 12,50

Voor deze avond is reserveren verplicht. VOL=VOL!
U kunt de kaarten reserveren via onze website: www.deogtent.nl – zie kaartverkoop – film, concert of combiticket! De bevestigingsmail is tevens uw entreebewijs!

 

Stichting Duuves Mixed Music presenteert in samenwerking met  Cul’s filmhuis Bij Bert het levensverhaal van Johnny Cash  in de film  Walk the Line en combineert dit met de muziek van de bekende Johnny Cash tributeband Boys Named Sue. Deze combinatie van film en de songs van Cash is voor de liefhebbers van dit genre een must om mee te beleven.

 

Boys Named Sue

We don’t copy Johnny Cash, we pay tribute to the Man in Black and play his music.
Boys named Sue is dé Johnny Cash band.

Everybody loves Cash. Jong en oud zingen de liedjes van Cash mee. Met hun energie en enthousiasme maken de 5 ras-muzikanten van ieder optreden één groot feest. Boys named Sue speelt de liedjes van Cash niet klakkeloos na. Johnny Cash is uniek, bijzonder en niet te imiteren. De energie, opwinding, rebellie en ontroering die Cash opriep, die kun je terugvinden bij een Boys named Sue optreden.

Deze heren, die allang geen boys meer zijn, weten waar ze mee bezig zijn. Ze bestaan sinds 2001 en zijn daarmee de langstlopende tributeband voor Johnny Cash. Ze laten alle facetten van Johnny Cash horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Herleef de bepalende rock, gospel en country van onze gezamenlijke held, want: everybody loves Cash.

 

Walk the Line is een film uit 2005, over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter Cash, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. De film is gebaseerd op de verschillende (auto)biografieën zoals Man in Black en Cash: The Autobiography van Patrick Carr.

In de film zien we Johnny Cash Junes liefde terugwinnen evenals het respect van zijn vader die hem de dood van zijn broertje verwijt. Het muzikanten​ ​bestaan wordt in deze film van zijn romantiek en glamour ontdaan.

De film begint met Cash’ bekende concert in Folsom Prison, en vertelt van hieruit via flashbacks hoe zijn leven verliep. Zo luisterde Cash als jongen al op zijn radio naar June Carter, en werd hij beïnvloed door de tragische dood van zijn oudere broer.

 

 

 

Gegevens

Datum:
20-05-2022
Tijd:
19:00 - 23:30