Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazz Café

26 februari, 14:00 - 16:00

Aanvang 14.00 uur – Gratis toegang – Bij De Brouwer (café eerste verdieping)

Jazzcafé Duiven met de Diksie Krekkers

Zondagmiddag 26 februari 2023 organiseert De OGTENT in samenwerking met STICHTING DUUVES MIXED MUSIC een jazzcafé “ Bij De Brouwer”. Een uitbreiding van het gevarieerde- en brede muziekaanbod in Duiven. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is GRATIS.

Diksie Krekkers

De Diksie Krekkers is een vrolijk en fris spelende Dixieland formatie. Met blazers brengt het orkest haar ongepolijste muziek, in een swingende ritmesectie, ten gehore. Geen elektronica dus, maar pure muziek.

Het orkest heeft een herkenbare sound, welke ontstaat door de grote mate van plezier waarmee de band hun muziek ten gehore brengt, maar ook doordat zij soms binnen hetzelfde akkoordenschema een verrassende andere melodie speelt. Het repertoire van de band bestaat uit Dixieland en New Orleans Jazz met nummers, zoals: “Bill Baily won’t you please come home”, “Bourbon street parade” en ” Just a little while to stay here”. De band bestaat uit Ad Rats (bas), Carl de Ruigh (trompet), Gerrit Boschloo (trombone), Marius de Graaf (klarinet),  invaller Rob Koch (banjo) en Ray Aubrey (slagwerk en zang). Alle muzikanten soleren en improviseren, vakkundigheid waar zij bekwaam in zijn geraakt door jarenlange oefening. Het samenspel van kennis, oefening en ervaring komt prachtig tot zijn recht doordat de band perfect op elkaar is ingespeeld.

De bandleden nemen ieder een zee aan ervaring mee en Carl de Ruigh, trompettist, en inwoner van Duiven wil dit graag in zijn woonplaats laten horen.

Het orkest speelt op verschillende Jazzfestivals en is kind aan huis in diverse jazzclubs. Wordt jij ook enthousiast van deze band? Kom dan op 26 Februari naar het jazzcafé in Duiven. Wij ontmoeten jullie graag in Cultuurcentrum De OGtent, Remigiusplein, Duiven , Bij de Brouwer op de 1e verdieping.

Gegevens

Datum:
26 februari
Tijd:
14:00 - 16:00