Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Isseltaler Musikanten

29-02-2020, 19:00

Aanvang 19.00 uur  –  Entree € 17.50

‘Isseltalerfest’ met Die Innsbrucker Böhmische Europese top in blaasmuziek komt naar de Liemers !

Duiven – De Isseltaler Musikanten gaan in Duiven hun ‘Isseltalerfest’ vieren. Op zaterdag 29 februari 2020 komen Die Innsbrucker Böhmische naar Nederland. Dit gezelschap vormt de top van de blaasmuziek in Europa. De Isseltaler Musikanten treden op in het voorprogramma.

Die Innsbrucker Böhmische
Wanneer je het hebt over blaasmuziek in de kleinst mogelijke vorm, kun je niet om Die Innsbrucker Böhmische heen. De zeven beroepsmuzikanten creëerden 25 jaar geleden hun eigen stijl, een stijl die inmiddels door veel groepen in de kleine bezetting wordt gekopieerd, maar nog nooit is geëvenaard. Het stempel ‘Das Original’ heeft deze groep dus terecht verdiend, zeker als men de vele eigen composities van slagwerker en leider Norbert Rabanser en tenornhornist Mathias Rauch in acht neemt.
Isseltaler Musikanten

Voordat Die Innsbrucker Böhmische het podium betreden, zullen de Isseltaler Musikanten optreden. Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven.
Gedurende haar meer dan 40-jarig bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en in Tramin in Zuid-Tirol.
EgerländerWorkshoporkest

Als speciaal onderdeel van het programma zal aan het begin van de avond een groot Egerländerworkshoporkest onder leiding van Norbert Rabanser op het podium zitten. De orkestleden van dit orkest hebben overdag gewerkt aan het instuderen van enkele bijzondere muziekstukken onder leiding van docenten van Die Innsbrucker Böhmische. De Isseltaler Musikanten organiseren deze workshop al voor de achtste keer.

Waar en wanneer?
Het Isseltalerfest wordt gehouden op zaterdagavond 29 februari 2020 in Cultuurcentrum DE OGTENT, Remigiusplein 9, te (6921 BL) Duiven. De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn – indien nog beschikbaar – verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl.

Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 17,50 per persoon. U kunt ook kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Het facebookbericht:

In een Facebookbookbericht kun je evenement delen door https://facebook.com/events/2338804966442234/?ti=icl

 

Gegevens

Datum:
29-02-2020
Tijd:
19:00