Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Euregio Rijn – Waal Studentenfestival

22-07-2022, 20:00 - 21:30

Vrijdag 22 juli, 20u00

Daniils Mickevičs (Letland)

met werken van J.S. Bach, L. van Beethoven, Fr. Chopin, F. Liszt, C. Franck en L. Janáček

Internationaal Euregio Rijn – Waal Studentenfestival

Concerten in Duiven – De Ogtent

Met enige trots kunnen we terugkijken op een fantastische editie van de internationale muziekzomer in het moeilijke corona-jaar 2021. Ondanks vele obstakels konden we ons trouwe publiek weer volop concerten aanbieden in het kader van het intussen in de regio zeer gerenommeerde en gewaardeerde Euregio Rijn-Waal Studentenfestival.

Ondertussen hebben we kunnen “sleutelen” aan de organisatie van de internationale muziekzomer. Om een stevig fundament te bouwen en ook de toekomst van het festival veilig te stellen, hebben we de Duits-Nederlandse stichting “Klavierfestival NiederRheinLande – Pianofestival NederRijnLand e.V.” in het leven geroepen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de intussen opgebouwde traditie van nieuwe impulsen te voorzien. Zo kunt ook u als lid van deze non-profit organisatie uw steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het festival. De artistieke en pedagogische uitstraling van dit project zorgen ervoor dat het intussen op een prominente plaats prijkt in het rijtje van belangrijkste studentenfestivals in Europa.

Deelnemers aan het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival volgen gelijktijdig de parallel lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses en kunnen het nieuw geleerde direct toetsen aan de uitvoeringspraktijk. Na het grote succes van de vorige editie, die in de regio op groot enthousiasme werd onthaald, waarbij we tijdens 124 concerten in 2 weken veel publiek mochten verwelkomen, hebben de organisatoren de samenwerking met de deelnemende steden en gemeenten nog verder uitgebouwd.

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Turkije en Zuid-Korea garant staan voor hoogstaande interpretaties tijdens 124 concerten in de Euregio Rijn-Waal.

De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen.

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken, een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven en misschien, mits een jaarlijkse kleine bijdrage, ook lid te worden van onze stichting. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten.

Dit jaar wordt het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van verschillende partners:

Stadt Kleve, Kreis Kleve, Firma KAWAI, MSK – Verpackungs-Systeme GmbH, Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein, Rotary Club Kleve-Schloss Moyland en Euregio Rijn-Waal.

In Duiven vinden dit jaar 4 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten.

De Letse pianist Daniils Mickevičs werd geboren in 2003. In 2018 beëindigde hij zijn opleiding aan de P. Jurjāns muziekschool in Riga in de klas van Ludmila Kiseļenko. Momenteel studeert hij verder aan het “Emīls Dārziņš” Conservatorium bij prof. Ilze Treja.

Hij is laureaat van verschillende nationale en internationale concoursen zoals de internationale wedstrijd M. Kazinik “Rising Stars 2018” (1ste prijs), het 2de en 4de Internationaal Pianoconcours “Sirmium Music Fest in Sremska Mitrovica, Servië (1ste prijs en Grand Prix), het 5de V. Villuan Internationaal Concours voor Jonge Pianisten in Nizhniy Novgorod, Rusland (1ste prijs), “de 8ste Internationale Pianowedstrijd in Riga (2de prijs), de “12th International Academic Music Competition Jurmala 2020” (1ste prijs) en de “Ortobello Pianowedstrijd voor de jeugd 2021” in Italië (2de prijs).

Masterclasses bij o.a. Jefim Bronfman, Matti Raekallio en Peter Jablonsi verbreedden zijn muzikale horizon.

Gegevens

Datum:
22-07-2022
Tijd:
20:00 - 21:30