Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Apple Torte Concerti

19-02-2023, 14:00 - 16:00

ZONDAG 19 FEBRUARI 2023  —  AANVANG 14.00 UUR.

            ZAAL: BIJ WILLEM.

 

            EGBERT JAN LOUWERSE en HENRY KELDER.

 

Henry Kelder was al eens bij ons als gastpianist.Hij is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus, improvisator, repetitor, cultureel ondernemer en docent. Tijdens de corona lockdowns heeft hij wereldwijd naam gemaakt door iedere dag vanuit zijn studio thuis pianowerken op te nemen op social media. Hij zet zich in voor componisten, is hoofdvakdocent aan het HKU Utrechts Conservatorium en tourt jaarlijks door Azië en Amerika. Henry is pianist in LUDWIG, Cinema Paradiso en repetitor van het Nederlands Kamerkoor. Onlangs is zijn dubbel album  “Clarity in Depth” uitgekomen en momenteel is zijn  nieuwe werk “Affected” te horen in de tentoonstelling “Onbegrensd” in het Mondriaanhuis in Amersfoort.

Egbert Jan Louwerse is Hoofdvakdocent Fluit aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Als speler heeft hij grote liefde voor de kamermuziek en speelt, naast zijn duo met Henry, in verschillende ensembles, zoals met harpiste Manja Smits en het Gelders Blaaskwintet. Hij maakt studie naar de Franse muziek en de instrumenten van rond 1900, maar is ook als “performing composer” actief en maakt zijn eigen projecten in binnen- en buitenland. Op dit vlak heeft hij reeds meerdere prijzen mogen ontvangen. Regelmatig is hij te gast op vele internationale conservatoria en festivals voor concerten en masterclasses.

Hij bespeelt verschillende bijzondere moderne en historische fluiten van goud, zilver en hout, die hij ook op dit concert zal laten horen.

Gegevens

Datum:
19-02-2023
Tijd:
14:00 - 16:00